Over Renee Kemme

Renee-KemmeNa een jaar als uitwisselingsstudent in Amerika gewoond te hebben, ben ik naar de Hogeschool de Maere in Enschede gegaan, omdat ik graag iets in de textiel wilde gaan doen. Een opleiding waarbij theorie en praktijk werd gecombineerd, een combinatie die als rode draad door mijn carrière blijft lopen. Na het succesvol afronden van mijn studie had ik behoefte mijn horizon te verbreden en ben ik rechten gaan studeren in Nijmegen.

Bedrijfsjurist

Al tijdens mijn studie ben ik gaan werken op een deurwaarderskantoor, en nadat ik ook mijn studie rechten met goed gevolg had afgerond ben ik als bedrijfsjurist gaan werken voor een grote bloemen- en plantenexporteur in Aalsmeer. Toen merkte ik al dat Ik het leuk vind om onderdeel te zijn van een onderneming en niet alleen maar te acteren als zaken fout gaan maar juist om vooraf problemen te voorkomen.

Verdieping

Vanwege de behoefte aan verdieping en een mentor ben ik na drie jaar overgestapt naar Schoenmaker bedrijfsjuridisch advies alwaar ik mij gespecialiseerd heb in arbeidsrecht en contractenrecht. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Brunel en ben ik als interim jurist gaan werken.

KE-ja

Het telkens weer in een andere ‘keuken’ mogen kijken vond en vind ik nog altijd heel inspirerend. Het werken op de locatie van de opdrachtgever stelt mij in staat om gevoel te krijgen voor de organisatie en de belangen van de opdrachtgever op waarde te schatten. Na 5 ½ jaar Brunel heb ik besloten om mijn eigen weg te gaan en heb ik in mei 2008 mijn eigen juridisch advies bureau opgericht genaamd KE-ja.